dilluns, 13 de gener del 2014

Els pares del CEIP Sa Bodega exigeixen solucions a l’Ajuntament i asseguren “estar farts”

http://www.noudiari.es/2014/01/els-pares-del-ceip-sa-bodega-exigeixen-solucions-lajuntament-asseguren-estar-farts/

Per tercer dia consecutiu, els pares i els alumnes del CEIP Sa Bodega s’han concentrat per protestar pel retard en la construcció de la nova escola, i pel continus retards que està patint una obra que consideren imprescindible pels seus fills. Aquest divendres, a més, la protesta s’ha desenvolupat en dos tongades: a les 8,45 del matí i a les 14 hores, a l’entrada i la sortida dels alumnes de l’escola.

Els pares exigeixen a l’Ajuntament d’Eivissa que no s’inhibeixi d’aquest problema i han assegurat que la situació a l’escola és insostenible: “Els alumnes no hi caben, hi ha un curs desdoblat i no hi han ni ordinadors ni biblioteca” denuncia Pep Ribas, president de l’Associació de Pares i Mares (APIMA) de l’escola.

L’APIMA ha insistit en demanar una reunió amb la conselleria d’Educació, i ha considerat “irrellevant” que la delegada d’Educació a Eivissa, Belén Torres, no tingui intenció de rebre’ls. “La delegada no pinta res. Volem parlar amb els responsables de la Conselleria. Els vam enviar una carta el dia 19 de desembre i encara no ens han contestat” ha dit Neli Bofill, vicepresidenta de l’APIMA de Sa Bodega.

Ribas ha insistit en la postura que defenen els pares: “Calculen que falten 400.000 euros per acabar l’obra. Per aquesta quantitat no val la penar iniciar novament tot el papeleo i tots els tràmits burocràtics per fer una altra contracta i un nou pressupost. No té ni cap ni peus!”. Tot i que l’Ibisec hagi pres una decisió i tingui clar que vol trencar la relació amb l’empresa constructora, els pares demanen que “sigui l’interès general” el que prevalgui i han repetit que és l’Ajuntament qui ha de convèncer a Educació sobre la possibilitat d’una solució alternativa.

Amb les concentracions de divendres, els pares finalitzen de moment les accions de protesta. No obstant, han assegurat que continuaran pressionant, en la mesura de les seves possibilitats, per aconseguir que la nova escola es finalitzi el més aviat possible.

La protesta dels pares s'ha tornat a repetir. Foto: APIMA Sa Bodega.
La protesta dels pares s’ha tornat a repetir. Foto: APIMA Sa Bodega.