dilluns, 3 de febrer del 2014

El PP convida els directors que no estiguin còmodes a dimitir

http://www.arabalears.cat/balears/PP-convida-directors-estiguin-dimitir_0_1076292477.html

"No passa res, en vindran uns altres", diu Aina Aguiló 
 
El PP va voler donar ahir una imatge de normalitat malgrat el trasbals constant que està provocant el conflicte educatiu, amb un seguit de dimissions de directors i d'equips directius de centres educatius, la darrera dimecres a Bunyola. En una intervenció al Parlament, la portaveu d'Educació d'aquest grup, Aina Aguiló, convidà els directors que no estiguin "còmodes" amb l'aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) a dimitir. "No passa res", va dir. 

"Un director d'un centre educatiu és un representant de l'administració i ha de complir la llei. Si no ho vol fer, si no està còmode amb el TIL perquè prefereix la immersió, que dimiteixi. No passa res, en vindran uns altres que estaran còmodes amb el decret de trilingüisme i es tirarà endavant", afirmà Aguiló. La intervenció de la popular responia a una iniciativa dels socialistes per reclamar un ple extraordinari de caràcter monogràfic per discutir sobre el conflicte educatiu que s'arrossega des de l'estiu. La majoria absoluta del PP rebutjà la petició dels socialistes, que sí que rebé el suport de la coalició MÉS en la reunió de la Diputació Permanent (un miniplè que es convoca quan el Parlament no està en període de sessions). 

Pèrdua de suports 

La popular Aina Aguiló defensà que els expedients oberts contra els quatre directors de centres educatius no són polítics, com denuncia l'oposició, sinó administratius, i insistí que les peticions de l'esquerra, perquè s'arxivin aquests expedients, són inviables. A banda d'aquest argument, que és el que emprà per rebutjar la petició de ple, també aprofità per acusar l'oposició de fer "demagògia", per defensar que la majoria de la població està a favor del decret de TIL i per retreure als representants dels docents que les seves reivindicacions han anat perdent suports. 

La portaveu d'Educació dels populars, Aina Aguiló, va voler donar una imatge de normalitat.