dimecres, 2 d’abril del 2014

Joana Maria Camps: “El trilingüisme serà irrenunciable en les properes eleccions”

http://www.noudiari.es/2014/03/camps-el-trilinguisme-sera-irrenunciable-en-les-properes-eleccions/
Abril 02, 2014

La consellera d’Educació, Joana Maria Camps, ha assegurat avui que, malgrat les crítiques generalitzades del sector educatiu i l’oposició, “el trilingüisme serà irrenunciable quan vinguin les pròximes eleccions”. “Aquesta Conselleria i aquest Govern capitanegen un canvi del model educatiu”, del qual els seus impulsors estan “orgullosos”, ha subratllat Camps en el ple del Parlament en resposta als retrets dels diputats Cristina Rita (PSIB) i Nel Martí (MÉS).
La primera havia retret a la consellera que la seva política havia provocat la ruptura amb la Plataforma pel Pacte Educatiu, una entitat suprapartidista liderada pel Cercle d’Economia que, segons el parer de Camps, erra “en el diagnòstic” sobre els problemes del sistema d’ensenyament de les Illes. Segons l’opinió de la màxima responsable de l’educació balear, l’esmentada organització no és representativa del sector educatiu i les seves objeccions sobre la implantació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) contrasten amb l’acceptació que ja té el nou model.
A més, el trilingüisme és una proposta planejada pel PP en les darreres eleccions que rep el suport majoritari dels votants, de manera que el Govern la mantindrà fins al final de la legislatura i els crítics l’”hauran d’aguantar”, ha sentenciat Camps. Pel que fa als suposats mals resultats del TIL esgrimits pels diputats de l’oposició, Camps ha subratllat que “no hi ha cap estudi científic” que avali aquesta tesi.
Cristina Rita ha ressaltat que la ruptura de la Plataforma pel Pacte Educatiu amb el Govern és una prova de la renúncia al diàleg del PP i posa en evidència que l’actual és una “legislatura perduda” per a l’educació i també per al desenvolupament dels alumnes.
“Per la comunitat educativa vostès ja no són futur”, hi ha insistit la diputada socialista, que ha acusat l’Executiu d’amagar les males dades d’absentisme i d’avaluació de l’aprenentatge de llengües. El nacionalista Nel Martí ha incidit en aquesta idea, perquè hi ha anàlisis independents que demostrarien que “amb el decret TIL hi ha més suspensos i s’assoleixen menys competències en les matèries”. Pel diputat de MÉS, Camps és la capitana del “Tiltanic” i “els nàufrags, milers i milers d’alumnes”..